گروه مهندسی عرشه سازه: ( اجرا و طراحی سقف عرشه فولادی)

ساخت وبلاگ

گروه مهندسی عرشه سازه: (سقف عرشه فولادی)

پیشگفتار:

شرکت مهندسی عرشه سازه  در راستای پیشرفت علم ساختمان سازی و فناوری های نوین ساختمان جز پیشگامان این صنعت همواره در تلاش بوده تا با ارایه طرح ها ومحصولات متعدد در این راستا گام موثری بردارد.

با توجه به عرصه صنعت سازی در رسته عمرانی درجهان امروز و پیشرفت کشور های متعدد و به روز رسانی این فناوری در ایران ـ این مجموعه در زمینه تولید و اجرای سقف های ورق کامپوزیت Composit steel deck با نام تجاری CSD گام برداشته است.

سقف  CSD (عرشه فولادی) قابلیت اجرا با انواع اسکلت های فلزی را دارا می باشد و با توجه به تولید سریع آن توسط دستگاه های تمام اتوماتیک و کنترل Q.C.  در حین و پس از تولید ازاستاندارد و کیفیت قابل ملاحظه ایی برخوردار می باشد.

معرفی سقف CSD(عرشه فولادی):

 سیستم سقف CSD یا همان دال مرکب فولادی-بتتنی یکی از اقتصادی ترین روش های ساخت سقف با قدمت بیش از ۵۰ سال می باشد. سقف CSD از مقاطع مختلط دال بتن بر روی ورق های ذوزنقه ایی که به تیر ها و تیر های اصلی فولادی متصل می شوند تشکیل شده است.عملکرد مختلط دال بتن فوقانی و ورق ذوزنقه ای فولادی تحتانی نقش بسزایی در تامین صلبیت سقف و رفتار برشی مطلوب آن خواهد داشت.سقف CSD  در مقایسه با سقف های مرسوم در اسکلت های معمولی از وزن کمتری برخوردار بوده و بویزه با ساختمان های ساخته شده از فولاد سرد نورد شده LSF همخوانی دارد. لذا عمده ترین کاربرد این سقف ها در سازه های فولادی اعم از سرد یا گرم نورد شده می باشد و تا دهانه حداقل 4.5  متر بدون پایه موقت و یا تیر فرعی قابل اجرا می باشد.

سوابق استاندارد ها و آیین نامه های سقف CSD (عرشه فولادی):

  • مبحث دهم مقررات ملی ساختمان
  • مبحث نهم مقررات ملی ساختمان
  • استاندارد 2800
  • آیین نامه AISC
  • آیین نامه ACI
  • آیین نامه ASCE

مزایای استفاده از سقف CSD  :

1    ده برابر سرعت اجرای بیشتر نسبت به سایر سقف ها

2    بدون نیاز به شمع بندی

3     بدون نیاز به قالب بندی

4     کاهش تیر های فرعی

5     کاهش وزن سازه

6     کاهش ابعاد و آرماتور فنداسیون

7     کاهش حجم بتن مصرفی سقف

8     کاهش ارتعاشات سقف

9     ایجاد یک سقف یکپارچه و همگن

10     امکان بتن ریزی همزمان سقف ها

11     تامین ایمنی کارگاه و حداقل فضا برای دپوی سقف CSD

12     حداقل هزینه برای باربری به علت حجم کم سقف CSD

 

فرایند طراحی سقف عرشه فولادی

. الف ) در این روش ورق فولادی بعنوان یک قالب در نظر گرفته می شود به بیان بهتر از قابلیت کششی ورق در مقطع چشم پوشی می شود بنابراین ورق فولادی باید وزن ابزار آلات و نفرات موجود تا مرحله قبل بتن ریزی و همچنین وزن بتن خیس را تحمل کند می توان گفت که از عملکرد سازه ای ورق چشم پوشی و سقف همانند یک دال بتنی مسلح در نظر گرفته می  شود.

باید توجه کرد که در این روش میزان آرماتور بندی محاسبه شده برای استفاده در مقطع بیشتر می باشد تا در تحمل کشش مقطع نقش بیشتری را ایفا کند چرا که از مقاومت کششی ورق فولادی صرف نظر شده است.

همچنین در این روش اصولا آرماتور های کششی در کف کنگره قرار داده می شوند و از آنها بعنوان آرماتور طولی نام می برند.

شایان ذکر است که بعد از بتن ریزی و خشک شدن بتن نیازی به دکفراژ نمی باشد و ورق ها تا پایان عمر ساختمان باقی می مانند .

ب) این روش برای اجرای سقف عرشه فولادی بدلیل کاهش آرماتور محاسباتی مقطع , نسبت به سایر روش ها اقتصادی تر می باشد در این روش ورق فولادی بعنوان یک مقطع مرکب عمل کرده و درگیری ورق با بتن به اندازه کافی می باشد که در حین مقاومت در برابر لنگرها , دچار لغزش نسبت به هم نمی شوند برای استفاده از این روش باید اطلاعات دقیقی از مشخصات هندسی ورق و رفتار مشترک بتن و ورق فولادی را داشته باشیم .

مراحل اجرا

1-     جا گذاری عرشه های فولادی : این عرشه ها شامل گیره های نر ومادگی هستند که براحتی توسط نیری انسانی نیمه ماهر در یکدیگر چفت می شوند و پس از این مرحله ، رفت وامد در طبقات بسیار ساده می شود و سرعت کار به طرز قابل ملاحظه ای افزایش می یابد.

2-    نصب میلگرد و گل میخ : در محلی که عرشه های فولادی برروی تیرها قرار گرفته اند،برای اتصال این دو،از گل میخ استفاده می شود و این عمل باعث کاهش وزن تیرهای فولادی مصرفی می شود.

3-    بتن ریزی : پس از اتصال میلگردها، بتن ریزی انجام می شود،ضخامت کم دال و یکنواختی سطح صفحات موجب خروج سریع هوا و ساده تر شدن عمل می شود.

 

گروه مهندسی سازه عرشه مجری و مشاور در زمینه سقف عرشه فولادی با تجارب زیاد در این زمینه آماده همکاری با شرکت ها و کارفرمایان محترم در زمینه اجرا و طراحی سقف عرشه فولادی با حداکثر کیفیت و حداقل قیمت ممکن می باشد.

                               تلفن های تماس : 09124499929 - 09356481863

 

گروه مهندسی سازه عرشه...
ما را در سایت گروه مهندسی سازه عرشه دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : 2sazearshe5 بازدید : 170 تاريخ : شنبه 1 آبان 1395 ساعت: 7:59